Pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletne prodaje vozovnic Marprom so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S Spletno prodajo vozovnic Marprom (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Marprom d.d., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).
Nakup listnih vozovnic je možen brez registracije v sistem trgovine, za nakup oz. podaljšanje mesečnih vozovnic pa je potrebna registracija. Ob registraciji v sistem trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime (ki je enako naslovu njegove elektronske pošte) in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. S potrjeno registracijo preko elektronske pošte obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa mesečnih vozovnic. Če uporabnik kadarkoli kasneje želi svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@Marprom.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen preko elektronske pošte. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • c) bistvene značilnosti storitve,
  • d) dostopnost storitve,
  • e) vse cene jasno in nedvoumno določene in razvidno prikazano ali že vsebujejo davke,
  • f) način plačila in prejema potrdila o nakupu,
  • g) časovno veljavnost ponudbe,
  • h) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
  • i) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita podjetji Marprom d.d. in Banka Koper d.d. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


Načini plačila

Plačila se izvajajo s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Eurocard/Mastercard, Visa, American Express).
Ponudnik kupcu izda račun po elektronski pošti, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa, če je to mogoče. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.


Opis storitve

Spletna prodaja listnih in mesečnih vozovnic za mestni, primestni in regionalni promet avtobusnih linij podjetij Marprom Transport Štajerska d.d. in Marprom Transport Dolenjska in Primorska d.d..


Način dostave

Po uspešno opravljenem nakupu vas bomo o le-tem obvestili na elektronsko pošto vnešeno ob nakupu, kamor bo poslana tudi povezava do eletronske oblike vozovnice. V primeru nakupa listne vozovnice, le-to natisnjeno pokažete vozniku avtobusa. V primeru nakupa mesečne vozovnice boste na eletronsko pošto prejeli potrdilo o nakupu mesečne vozovnice. Podaljšanje veljavnosti mesečne vozovnice se bo izvršilo ob prvi validaciji vozovnice na avtobusu. Če ste nakup uspešno opravili in potrdila o uspešno opravljenem nakupu na omenjen elektronski naslov ne prejmete v roku desetih minut po nakupu, prosimo, da nas o tem obvestite na telefonsko številko 090 74 11 ali na elektronski naslov info@Marprom.si.


Možnost nakupa v tujini

Nakup vozovnic je preko spleta možen tudi v tujini.


Natančno določene obveznosti/odgovornosti prodajalca

Prodajalec se zavezuje, da bo prodano storitev opravil kvalitetno in v skladu s standardi. V primeru, da storitve ne bo mogel opraviti bo o tem obvestil kupca po elektronski pošti ter mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročene storitve.


Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@Marprom.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Natančno določene obveznosti/odgovornosti kupca

Kupec ob vstopu na avtobus mora vozniku pokazati stiskano vozovnico, kar bo omogočilo identifikacijo kupca. V primeru, da je kupec ob nakupu uveljavljal popuste do katerih ni upravičen ne bo mogel uveljavljati takšne vozovnice.


Reklamacija

Za vprašanja v zvezi z reklamacijami se obrnite na vam najbližjo poslovalnico Marprom ali pokličite na telefonsko številko 090 74 11.


Možnost preklica naročila pred zaključkom nakupa

Dokler naročila na spletni strani ne potrdite, lahko od nakupa odstopite.


Možnost preklica že zaključenega in plačanega nakupa

Po zaključenem in plačanem nakupu več nimate možnosti preklica naročila. Ob morebitnih težavah se obrnite na informacije o reklamacijah.